Despre un blog delicios


barolo

Bine ati venit pe pagina mea de blog! Acest blog am vrut sa-l creez din dorinta de a va putea impartasi un pic din bucataria italiana, ceva retete din bucataria proprie desi marturisesc, majoritatea apartin sotului meu care este un pasionat in materie si face o gramada de minunatii in mica noastra bucatarie. Si vreau sa va povestesc un pic despre cum traim noi aceste experiente, pe unde mergem sa mancam, cum, ce, cand…de ce…

Sunt Loredana, casatorita cu un italian si locuim la Milano. Ne plac la nebunie calatoriile, experientele culinare si enologice, ne place sa organizam mese cu prietenii si familia, ne place sa descoperim si sa invatam in general despre tot ce inseamna frumos si simplu. Da Vinci obisnuia sa spuna ca: „Simplicity is the ultimate sophistication”. Acest lucru face parte integranta din viata noastra, este un fel de deviza a noastra pentru ca, pana la urma…Less is more in orice fel de situatie!!!

Eu personal ador bucataria italiana si as vrea sa fac cunoscuta si voua esenta, simplitatea dar si varietatea bucatariei italiene considerata una dintre cele mai bune din lume (daca  nu cea mai buna, again according to food critics). Voi incerca in aceeasi ordine de idei sa va fac cunoscute si locurile pe unde „bananaim”  si pe unde ne facem veacul. Multe din aceste locuri sunt in Italia pentru ca amandoi iubim Italia si frumusetile ei. Am sa va povestesc de Sardinia, de Sicilia, de Salento, de Toscana si PiemonteCalabria.

Vreau totodata sa va impartasesc si voua cateva secrete culinare pe care le-am invatat in acesti ani de la sotul meu si nu numai. Sa va povestesc iar si iar despre experientele noastre gastronomice, turistice si de viata in general. Despre orase magnifice, despre idei de calatorii si weekend-uri speciale menite sa va faca sa descoperiti si alte moduri de a petrece cateva zile …departe de lumea dezlantuita si stresata.

Imi place fotografia deci vedi vedea multe poze, sper sa va fie pe plac si sa treceti peste stangacia mea de „pseudo” fotograf. Binenteles ca accept si cereri de retete, intrebari de orice fel despre Italia sau orice fel de sfaturi…Pentru orice intrebari va stau la dispozitie!

Intre timp, va urez Buon appetito cu speranta ca voi reusi sa dau viata unui blog usor de citit, dragut, plin de idei si poze frumoase!

31 thoughts on “Despre un blog delicios

  1. ahhhhh…spor la scris mai mult ca de gatit e sotul meu de obicei. Binenteles ca in atatia ani am invatat si eu retetele insa pur si simplu ma lupt cu el sa intru in bucatarie! asa ca…am hotarat sa scriu tot ceea ce gatim 🙂 si sa va impartasim si voua.

  2. Off-topic:
    Comentez pt prima oara pe acest blog (unde am ajuns urmand linkul atasat semnaturii la un comentariu pe http://diversediversificate.wordpress.com/2011/12/12/terapie-prin-ras/ ) – bine v-am gasit, spor si succes!
    *
    Imi place ceea ce am gasit aici („tema”, tematica, aspect, organizare, corectitudine a scrierii etc). In ciuda acestui fapt, este putin probabil (cel putin deocamdata) sa devin vizitator asiduu, intrucat in viata reala (prin contrast cu cea virtuala) trec printr-o etapa care imi ingaduie prea putin timp, energie, dispozitie etc pt net (am abandonat si bloguri care imi placeau mult si carora le fusesem vizitator vechi si asiduu).

    On-topic (macar oarecum):
    Am constatat (din datarea comentariilor) ca blogul este „proaspat iesit pe piata” (felicitari si mult succes), asa ca poate n-ar fi inutile cateva idei (din partea unuia care inca n-are blog, da’-” ‘si face temele” pregatindu-se sa si-l faca (in principiu) CANDVA, intr-un viitor neprecizat). Asadar (daca nu te superi):
    *
    Ai intitulat pagina „Despre mine”, si nu prezinti practic nici o informatie despre dumneata, in schimb prezinti multe idei pt blog. Poate ca ar fi oportun ca aceasta pagina s-o intitulezi „Despre blog”, si sa creezi o alta pagina „Despre mine”, in care sa te prezinti pe dumneata – nu doar cu poza, ci si cu oarece date personale. (Nu ma refeream la detalii strict personale, ci la informatii care ar putea ajuta la mai corecta intelegere a unor idei enuntate pe blog, acolo unde enuntul textului este mai ambiguu si ingaduie (in principiu) interpretari diferite. Informatii cum ar fi: varsta, origine (geografica, familiala, sociala), situare actuala (geografic, familial, socio-economic etc), nivel si domeniu al studiilor / job-ului (daca este cazul), domenii care iti trezesc interesul (si eventuale fobii) etc pot singulariza interpretarea.
    *
    Daca te-ai gandit la asa ceva (sau poate te vei gandi de acum incolo), poate ca n-ar fi inutila crearea (cu link tot in bara) a unei pagini cu „regulamentul de functionare” al blogului: ce si cum doresti sa faca vizitatorii dumitale, si MAI ALES – CE si CUM doresti sa NU faca.
    *
    Deocamdata probabil ca inca nu este cazul, dar ar trebui sa te gandesti pt viitor (cand blogul va fi adunat vechime si-si va fi marit numarul de articole publicate) la o metoda (sau mai multe, combinate sau nu) de sistematizare a retetelor oferite, a descrierilor vinurilor, a excursiilor / concediilor prezentate etc. (Pt asta niciodata nu este prea devreme pt a incepe pregatirile.)

  3. Hmmm…interesant comentariul tau si ai dreptate in ceea ce priveste prezentarea mea. Insa eu nu am vrut sa scot in evidenta prea multe lucruri despre persoana mea care nu au legatura cu tema blogului. Voi lucra insa un pic si la acest aspect insa date foarte personale nu voi publica.
    In legatura cu retete si articole diverse, am deja categorii de retete insa fiind 6 posturi mari si late (deocamdata), poate arata un pic dezordonata prezentarea…banuiesc ca, scriind mai mult blogul va incepe sa capete o forma mai „ordonata”…
    La chestia cu regulament de functionare nu m-am gandit deloc si nici nu stiu ce ar trebui sa reprezinte acest aspect sincer. O sa ma uit prin alte bloguri sa vad daca au…in orice caz, blogul este „gratis” si scris de catre persoana care l-a creat din placere iar cititorii ar trebui sa comenteze din placere…deci fara reguli parerea mea. In orice caz voi tine cont de indicatiile tale si unde voi putea sa adaug ceva, o voi face! O zi buna iti urez!

  4. Reguli legate (spre ex) de copierea (pt insusire) a articolelor, de limbajul si „tonul” ingaduite pt comentarii, de „link exchange” – daca este cazul…
    Lasa, creeaza dumneata pagina (cand vei simti nevoia), si ulterior vei constata ca INVOLUNTAR iti vin in minte asemenea reguli, pe rand, pe masura ce vei lua cunostinta de practicile de pe net.
    Un exemplu de asemenea regula, veche si insusita de la altii:

    Regulile polemicii civilizate
    Stabilite de Universitatea din Oxford in 1890
    (Aflate de catre mine prin curtoazia domnului Anton Niculescu, comentatorul articolului “Scurt sondaj printre internauti” de Andrei Plesu din ziarul “Adevarul”, 18 mar 2009)

    „In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la
    schimbul de idei si numai la acele idei care au contingenta cu problema respectiva.

    Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ceea ce priveste problema discutata.

    Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care acesta le sustine.

    Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece se abate discutia de la problema in sine.

    Etichetarea adversarului prin mentionarea scolii de gandire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o incalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.

    Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca persoana si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ganditor materialist, patron sau laburist, ci numai daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu.”

  5. P.S. Consider ca este incorecta exprimarea „indicatiile tale” (caci nu sunt fata de dumneata in relatie de autoritate / superioritate, ca sa fiu indreptatit sa dau „indicatii”) – sunt niste simple sugestii.

  6. 1. M-ai inteles gresit: EU nu-ti sunt DUMITALE in pozitie de superioritate / autoritate (in actualele imprejurari); dumneata – dimpotriva – (in calitate de autoare si „unica stapana atotputernica” a blogului) ESTI in pozitie… nu neaparat de superioritate, dar de autoritate: ce hotarasti dumneata (in privinta blogului – INCLUSIV in privinta prezentei si (eventual) activitatii mele pe el – AIA se face. „Ai painea si cutitul”!

    2. ORICUM, FIECARE dintre noi s-a adresat celuilalt la persoana a doua, asa cum este firesc (si corect gramatical) sa se procedeze atunci cand omul se adreseaza unei alte persoane decat sie insusi/insasi (si uneori chiar daca te adresezi dumitale insati, presupunandu-te dedublata). (Atat „tu” si „voi” cat si „dumneata” si „dumneavoastra” sunt pronume ale persoanei a doua.)
    Discutia ar putea eventual sa inceapa de la adresarea mai „familiara”, la singular, sau mai deferenta, la plural. Specificasem ca MIE (desi ma apropii de varsta pensionarii) nu-mi este necesara adresarea reverentioasa din partea celorlalti, si mentionasem disponibilitatea mea de a trece – la prima solicitare din partea dumitale – la aceasta adresare reverentioasa catre dumneata.
    ORICUM, o adresare prea reverentioasa nu poate fi (socialmente) o greseala chiar atat de mare incat sa necesite scuze (cu exceptia – eventual – a cazului cand exprimarea intentionat exagerat de politicoasa ascunde o intentie de ironizare).

  7. Ok…no problem. Am senzatia ca de fiecare data cand iti raspund, te provoc la o explicatie foarte minutioasa si nu e cazul. Nu asta doresc. Imi place sa raspund /sau sa mi se raspunda simplu cum de obicei se comenteaza intr-un blog ca al meu – unde unul mai comenteaza ceva, altul mai raspunde altceva…pana la urma blogurile in general trebuie sa relaxeze mintea fiecaruia, sa aduca un suras pe buze, sa intristeze sau pur si simplu sa faca sa rada. Blogul meu este unul foarte simplu…este de bucatarie, povesteste micile placeri ale vietii si prezinta imagini frumoase (sper) care sa binedispuna. Nu este unul in care dezbat probleme existentiale grave sau se discuta despre sintaxe complicate sau in care se dau lectii de gramatica. Sper sa nu te superi pe mine. Stiu ce inseamna dumitale, tu, voi…am inteles mesajul doar ca la inceput am fost un pic perplexa cand am realizat ca ti-am raspuns intr-un anume fel si nu am vrut sa par needucata, atata tot. In orice caz ne putem tutui asta am inteles🙂.
    Sper sa imi raspunzi si pe viitor cand voi publica alte posturi chiar daca sunt strict (deocamdata) referite la mancare. Binenteles daca doresti.

  8. Cititnd acest post am inteles de ce mancarurile voastre arata atat de bine … aici e vorba despre cele 3 elemnete esentiale : cunostinte gastronomice, talent gastronomic si o mare placere de a gati … Daca unul din aceste elemente lipseste … iese cu totul altceva .
    Ce pot sa spun … e prima oara de cand tot navighez pe internet si gasesc ceva exact pe gustul meu …
    Sunt bloguri cu mii de retete, care din pacate nu mi-au spus mare lucru, insa intrand aici si citindu-va retetele, vazand pozele … am simtit, pentru prima oara ca mi se face foameeeee … o foame de ceva bun, sanatos …

    • mersi draga Lorena! asa e, ai dreptate, eu impreuna cu sotul meu am descoperit aceste placeri ale vietii, impreuna cu el am invatat gusturi si feluri noi, impreuna cu el am invatat sa gatesc si sa caut „acel gust „deosebit in fiecare fel….

    • Multumesc Angela si te mai aștept pe blog! Nu prea am mai scris de 5luni parca insa am revenit … Pai retetele publicate sunt majoritatea simple de pregătit asa ca…trage cu ochiul când dorești ! Pupici si mersi

  9. Sarut Mana distinsa Doamna Loredana ! Desi randurile mele pacatuiesc prin intarziere, sper sa nu fiu ”ultimul mohican” ce descopera splendoarea blogului Dumneavoastra… Imediat dupa Sf.Maria, pentru ca draga mea sotie, Mihaela (dar si dulcea…soacra:)) mi-a permis, dupa post(slava Domnului , ca nu a durat prea mult) sa ma ”dedau” iarasi la deliciile culinare si va marturisesc ma simt binecuvantat ca v-am descoperit ! V-am trimis si un e-mail la adresa deliciiculinare@gmail.com ; in speranta ca nu am gresit , va doresc un sfarsit de gustar minunat si o toamna frumoasa !

  10. va multumesc ptr cuvintele frumoase, si cuvintele mele pacatuiesc prin intarziere!!! am avut o pauza mai lunga, de fapt am tot avut acest an insa voi reincepe sa scriu, chiar am nevoie si chiar mi*e dor. Am adunat mult material si cat de curand voi publica un articol despre o frumoasa regiune a Italiei – Calabria!
    va raspund la mail imediat.
    multumesc din nou

  11. Buna Lori si bine te-am gasit! Ti-am vizitat blogul si imi place🙂, sa nu mai spun ca Italia este una dintre destinatiile in care intotdeauna merg cu mare placere iar mancarea este extrem de gustoasa🙂
    Spor la scris si la gatit!
    Pe curand,
    Alina

    • Mersi mult de vizita … Nu știu cat iti place blogul meu.., nu e vegan😦. Insa carne nu găsești prea multă , noi gătim moderat carnea insa peste, paste cu legume in general si ceva brânza da … Sper insa cand Si cand sa poți citi ceva ce iti va plăcea! Am si alte posturi care nu sunt Rețete .., Te Pup si te aștept si pe viitor

      • Consider ca ingredinetele fac diferenta; nu conteaza daca este sau nu vegan.
        Si eu gatesc cu peste, branza, insa imi plac foarte mult dulciurile raw veagn.
        Pe curand!
        Alina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s