Spaghetti cu vongole


Buna seara dragi cititori gurmanzi!

In seara asta va propun iar paste, de data asta cu vongole sau scoici de mare. Vongolele sunt foarte gustoase, aromate insa au o problema (sa o numesc asa) care este legata de habitatul lor natural – traiesc in nisip si deci pot contine ceva nisip. Necesita o pregatire indelungata, de fapt o curatare indelungata insa in principiu sunt foarte simplu de preparat dupa si fff rapide de mancat🙂. Incep cu ingredientele pentru 4 persoane.

Ingrediente 4 persoane:

– 400/500 gr. spaghetti

– 1 kg vongole (scoici)

– un catel de usturoi

– o legatura de patrunjel

– sare, piper,

– o jumatate de pahar de vin alb SEC

– ulei extravirgin de masline

IMG_5310

Lasati sa se scurga scoicile in apa  sarata timp de 3 ore circa. Dupa 3 ore, incepeti sa le spalati (adica sa le scurgeti) si dupa ce ati terminat, adaugati-le intr-o tigaie cu vinul alb, lasati-le sa se fiarba – practic in momentul cand se deschid toate vongolele, atunci sunt facute (cam 7-8 minute). vongole tigaie

Luati scoicile si separati-le de apa in care au fiert insa conservati apa pentru ca va trebuie la sos.

IMG_5307

Selectionati scoicile inchise si aruncati-le pentru ca sunt ori pline de nisip ori moarte deci nu se pot manca. Cele deschise trebuie clatite  fiecare cu grija deci faceti atentie. Pastrati jumatate din scoici in coaja lor (pentru efectul „Scenic” de dupa) si jumatate luati-le din coaja lor…Nu tineti cont de tigaia mea, micile pete negre pe care le vedeti nu sunt nisip, ci doar pete de tigaie (de la atata gatit🙂  ).

Filtrati apa pe care ati luat-o din tigaie ca sa fiti sigur ca nu mai ramane nici macar o urma de nisip, asa cum vedeti in poza.IMG_5309

Odata gata toate ingredientele, puneti intr-o tigaie ulei, usturoi tocat marunt si dupa ce se incalzeste uleiul, turnati deasupra vongolele  + jumatate din apa filtrata si un pic de piper. Lasati 3 minute pe foc si gata vongolele, nu uitati ca la sfarsit trebuie sa adaugati si patrunjelul tocat in prealabil ( asa ca in poza asta de mai jos).IMG_5314

Fierbeti spaghetele separat intr-o oala cu apa si lasati-le un pic „al dente” adica nu fierte 100 %. Cand acestea sunt aproape gata (al dente), adaugati-le deasupra vongolelor din tigaie si turnati deasupra lor cealalta jumatate de pahar de apa pe care v-am spus sa il pastrati (apa filtrata de nisip), in acest fel spaghetele se gatesc 100 % impreuna cu scoicile. spaghetti cu vongole

Dupa 3-4 minute sunt gata insa le puteti gusta ca sa fiti sigur ca sunt ok pentru gustul vostru. Important este ca sosul din tigaie sa se usuce, acesta este semnul ca sunt gata!

Sper sa va placa, noi adoram vongolele pentru ca sunt gustoase si usoare de pregatit, incercati si voi si spuneti-mi cum au iesit!

O seara buna va doresc tuturor si daca aveti intrebari, va stau la dispozitie!

yummy

4 thoughts on “Spaghetti cu vongole

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s