Muschi de vita in foietaj cu pancetta si arome


Buna ziua dragi cititori!

Azi e duminica , o zi de odihna in care citim si scriem (aia cu bloguri🙂 ) sau pur si simplu nu facem nimic si zacem in astepaterea zilei de luni.

Noi am gatit ieri pentru ca am avut invitati la cina si am facut asa: 3 antipasti, unul l-am mai descris aici , adica saculete de bresoala cu philadelphia, vol au vent (voi publica reteta) cu ciupercute si sos bechamel  si clatite sarate sau crepes cu ham si branza fontina. Ca si al doilea fel – am sarit peste paste –  am hotarat sa gatim vita la cuptor si cartofi tot la cuptor. Dar nu vita simpla ci in foietaj (similara cu Wellington insa nu este chiar la fel).
Se numeste deci Muschi de vita in foietaj cu bacon / pancetta si ulei aromatizat.

INGREDIENTE pentru 6 persoane:

– 1,2 kg muschi de vitel

– 150 gr. pancetta (bacon)

– rozmarin, dafin verde, salvie, piper, un catel de usturoi

– o lingura de unt (ca si cantitate ptr ca nu stiu exact cat a fost)

– ulei de masline extravirgin

– foietaj

Faceti un pesto din toate aromele sus indicate – rozmarin, dafin , salvie, usturoi + ulei  si lasati sa se amalgameze toate ingredientele timp de 15/20 min ca in poza de mai jos.pesto din ierburi aromatice

Puneti intr-o tigaie untul pana se topeste. Adaugati bucata de vita in tigaie si lasati-o timp de max 5 min, in acest fel  muschiul  isi inchide porii si se fragezeaza si mai mult – este o tehnica folosita si pentru roast beef, am mai explicat aici.

Intre timp intindeti foietajul si plasati feliutele de pancetta deasupra. Scoateti muschiul de vita din tigaie si puneti-l deasupra feliutelor de bacon iar deasupra carnii picurati uleiul (doar uleiul) din pestul pregatit dinainte. muschi in foietaj

Dupa ce ati adaugat deci si aromele, inchideti foietajul cu grija si puneti muschiul de vita la cuptor timp de 30 minute – la un cuptor pre-incalzit la 200°C.

vita

inchidere foietaj

Depinde si ce cuptor aveti…in sensul ca poate 30 min este putin in anumite cazuri si ca sa verificati daca s-a gatit intr-adevar, trebuie sa bagati pur si simplu cutitul in muschi dupa cele 30 minute si daca iese inca putin sange, mai lasati intre 7-10 minute. Muschiul de vita trebuie sa fie rozaliu inauntru pentru ca altfel devine uscat si tare ca un carton…Cam ca in poza asta de mai jos.

IMG_5278

Scoateti deci vita din cuptor, feliati-l si serviti-l cu salata verde sau cartofi la cuptor. Sau piure🙂 sau ce va place. Serviti cu un vin rosu sec gen Feteasca Neagra, Sangiovese, Brunello di Montalcino sau Barbera.

Pofta buna si o duminica superba sa aveti!

2 thoughts on “Muschi de vita in foietaj cu pancetta si arome

    • Buna Andreea, iti multumesc ptr vizita si comentariu…da arata bine, a fost bun si chiar merge ptr o cina romantica…eu si sotul meu am gustat totul sambata! ahhhh, cu un pahar de vin rosu sec🙂
      Pupici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s