Gamberoni picanti – creveti picanti cu rosioare in vin alb


Buna seara si la multi ani!

A trecut mult timp de cand nu am scris insa cu sarbatori si revelion nu a fost asa usor mai ales ca am fost si plecata vreo 10 zile. Stiu, nu e o scuza! Am hotarat sa scriu primul articol pe anul acesta cu o reteta usoara atat la propriu cat si la figurat :)…sunt evident la dieta si de maine incep si aerobica asa ca voi incerca sa scriu retete usoare si compatibile cu „slabitul”🙂 in aceasta perioada.

Deci sa incep! Fructele de mare alese sunt crevetii…care se pot gati in foarte multe moduri. In seara asta am decis sa ii gatim in cel mai  simplu mod posibil. Dar sper sa va placa picantul!

Ingrediente:

– creveti (mari) , pentru 2 persoane 8 bucati

– usturoi

– ulei de masline

– patrunjel

– ardei iute (jumatate de ardei mic)

– rosioare (3-4)

– un paharel de vin alb sec

Luati crevetii si spalati-i crestandu-le spinarea cu un cutit ascutit si curatand acea linie neagra pe care o vedeti  (exact ca in poza aceasta, scuzati dar am luat-o de pe internet pentru ca nu am apucat sa i fac poza lui Marco).

crestare gamberi

Adaugati intr-o tigaie o lingura de ulei de masline (extravirgin si italian evident🙂 ), usturoiul taiat bucatele mici si lasati sa se caleasca timp de 30 secunde  – pana vedeti ca usturoiul incepe sa devina auriu insa nu lasati sa devina prea auriu. Puneti crevetii in tigaie, lasati sa se gateasca timp de 1 minut circa si adaugati paharelul de vin alb + ardeiul iute (jumatate de ardei mic doar) si un varf de sare.gamberoni

Lasati inca 3 minute plus minus (pana vedeti ca vinul incepe sa fiarba in tigaie) dupa care adaugati rosioarele taiate cubulete. Lasati sa se gateasca timp de 7-8 minute si acoperiti tigaia cu un capac.

Si gata! Crevetii sunt gata de servit…ahhhhh, imediat ce opriti focul si scoateti capacul, maruntiti patrunjelul si presarati-l deasupra peste creveti (cam o lingurita ca sa fim precisi).

creveti in tigaie

O reteta simpla, usoara de facut , mie /noua personal ne-a luat in jur de 20 minute dar a inclus si prepararea celorlalte ingrediente, curatarea crevetilor si taierea patrunjelului, rosioarelor etc. Deci daca nu aveti timp, sunteti pe fuga si doriti sa mancati ca la restaurant dar light, acesta este cel mai simplu mod.

lory

Crevetii sunt deliciosi, noi suntem mari fani, pot fi serviti cu vin alb – 1 pahar la portie ca doar suntem la regim , nu?

O seara buna va doresc, voi scrie saptamana viitoare mai multe articole , sper sa ma cititi dragilor si dragelor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s