Rigatoni cu flori de dovlecel, creveti si rosioare


Buna ziua tuturor!

Va poftesc la o reteta estiva si usor de pregatit (cam ca toate retetele pe care le publicam noi) pe care am prezentat-o si la un concurs pe Food Story insa am cam dat-o in bara ca in loc de flori de dovlecei am scris flori de dovleac!!! Am gandit intr-un fel si scris in altul…:(. Sper sa fie ok, ideea era sa prezint reteta. Ma rog, trec la ale noastre acum.

Deci iata ingredientele:

– 200 gr paste rigatoni (sau penne)

– 250/300 gr creveti

– 100 gr rosioare

– 10 flori de dovlecel circa

– un catel de usturoi

– 2 salote

– ulei de masline

– 1/2 pahar de vin alb

– sare si piper dupa gust

Am ales sa prezint o reteta estiva, proaspata si usoara, simpla de pregatit si la gust -de fapt in asta consta bucataria italiana: simplitate si prospetimea ingredientelor.

ingrediente

Puneti intr-o tigaie (ceramica recomand insa nu-i bai) o lingura de ulei de masline dupa care adaugati usturoiul si salota maruntita. Lasati sa se caleasca (culoarea trebuie sa fie blonda) dar NU SA SE ARDA timp de 3 minute.

Adaugati crevetii curatati in prealabil (se cresteaza „spinarea” crevetilor si se curata). Turnati jumatatea de pahar alb si lasati sa se caleasca timp de 5-6 minute. Noi am lasat si capetele crevetilor pentru ca dau un gust extraordinar mancarurilor si oricum se pot elimina foarte usor.

creveti

Intre timp ati curatat florile de dovleac – eliminati tulpina si taiati-le pe lung in doua. Adaugati-le in tigaie si lasati-le timp de 8 minute circa impreuna cu crevetii (acoperiti cu un capac).

flori de dovlecel

Incheiati adaugand rosioarele taiate in cubulete si patrunjelul maruntit…timp de alte 5 minute si nu mai mult. Rosioarele trebuie sa ramana o idee proaspete pentru a da culoare si acel gust estiv (chiar daca vorbim de vara , in Italia inca ploua necontenit de vreo 2 luni, ne-am saturat uffa).

paste

Separat intr-o oala puneti apa si dati-o in clocot. Adaugati pastele rigatoni (200 gr) pret de 10/12 minute. Dati-le in tigaia cu creveti si flori de dovleac pentru un minut dupa care serviti-le in farfurie. Nu adaugati parmigiano, serviti-le asa cum sunt, sper ca pozele pe care le-am facut sa evidentieze bine ingredientele si simplitatea acestei retete.

paste rigatoni

Sper sa va placa mult si sa incercati si voi acest minunat fel! Nu va ia mult sa il pregatiti, important este sa gasiti pe piata flori de dovlecel iar crevetii ii puteti lua si congelati (Metro sau Carrefour). Pastele pot fi si altele mai ales ca aveti de unde alege🙂.

Pofta buna si o duminica placuta va urez!

paste cu creveti

4 thoughts on “Rigatoni cu flori de dovlecel, creveti si rosioare

  1. Aş putea spune că sunt un gurmand înnăscut şi de aceea am să te vizitez mai des. De asemenea sunt atras de reţete şi mâncăruri noi. Succes, frumoasă bucătăreasă!

    • Multumesc mult de vizita, sper sa iti placa si sa vizitezi si mai des acest blog🙂.
      Insa majoritatea retetelor sunt clasice italiene dar „the italian way” , simple si nu incarcate. O zi buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s