Asparagi de primavara cu oua


Buna seara la sparanghel de primavara! 

Iata -ma cu o alta reteta usoara , de consumat evident doar de sezon adica primavara, „regele” verde , maria-sa SPARANGHELUL! Aceasta reteta este perfecta atat pentru cei care mananca peste sau carne dar si pentru ovo-lacto-vegetarieni. Personal ador sparanghelul si impreuna cu sotul meu il gatim in foarte multe feluri: cu oua ochiuri (exact reteta pe care v-o prezint in seara asta), omleta de asparagi, rulouri de sparanghel cu prosciutto crudo si sos bechamel, tort sarat de sparanghel, supa-crema de sparanghel…si lista poate continua. Sparanghelul are foarte multe calitati nutritive si vitamine, este un putermic antioxidant si nu contine nici un pic de grasime sau colesterol. Face foarte bine mamelor in devenire deoarece doar cateva bucati de sparanghel contin 20 % din cantitea zilnica de acid folic.

In seara asta va povestesc despre sparanghel cu oua ochiuri! Sparanghelul este de 2 feluri – alb si verde. De obicei se consuma primavara din martie/aprilie pana maxim in luna iunie, va recomand sa folositi mereu fructe si legume de sezon pentru ca este cel mai sanatos mod de a manca!

Ingrediente pentru 2 persoane:

– un manunchi de sparanghel verde

– 2/4 oua

– ulei de masline

– 2 catei de usturoi

– piper

– o oala lunga si ingusta

Sparanghelul se poate fierbe sau face la gratar ori in tigaie. Eu am ales sa va prezint 2 feluri intr-unul, adica un pic fierti in oala si un pic dati in tigaie. Intr-o oala lunga umpluta cu apa pe jumatate (ca in poza de mai jos, imi cer scuze dar am luat-o de pe internet pentru ca noi nu avem o oala asa, in general acasa improvizam insa rezultatul este la fel🙂 ), punem o sita in care asezam in mod vertical manunchiul de asparagi.asparagi

In acest mod lasam apa sa patrunda usor iar sparanghelul sa se gateasca bine si sa nu piarda din proprietatile sale nutritive (de obicei prin fierbere asta se intampla cu toate legumele). Lasam in jur de 10/12 minute dupa care scoatem asparagii si ii punem intr-o tigaie.asparagus

In tigaie am adaugat  in prealabil o lingura de ulei de masline si 2 catei de usturoi…lasam sparanghelul pentru vreo 7-8 minute (am adaugat si putina apa ca sa nu il ard) si spargem cele 2 sau 4 oua deasupra legumelor.

sparanghel

Acoperiti cu un capac si lasati sa se gateasca bine ouale timp de cateva minute – asa cum se fac ouale ochiuri in tigaie. Serviti in farfurie , dati un pic de sare si piper dupa gust.

asparagus

Noi adaugam si foarte putin (dar putin) ulei picant din ardei iute , da un gust minunat mancarii iar noi suntem nebuni dupa ardei🙂.  Anul acesta mergem in vacanta in Calabria, taramul peperoncinului, o sa scriu vreo 3 pagini despre vacanta asta, stiu deja…

Consumati legume si fructe de sezon, consumati sparanghel si verdeturi mai ales primavara, nu uitati sa abinati multe multe legume alimentatiei voastre zilnice si incercati sa le gatiti in cel mai sanatos mod posibil.

E voilà! Mancarea e servita! Pofta buna tuturor si o noapte cat mai frumoasa!!!

sparanghel

2 thoughts on “Asparagi de primavara cu oua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s