Tort (verde) de anghinare…


Buna seara din nou la anghinare!

In seara asta am facut un „tort” sarat verde de anghinare. As fi numit placinta de anghinare acest fel dar cum nu am folosit foi de nici un fel, atunci l-am numit tort. In italiana se numeste „torta verde” insa poate contine si alte legume decat anghinarea…dovlecei verzi, asparagus, ceapa verde etc. In Italia se consuma des tortele in special in regiunea Piemonte de unde este sotul meu. Soacra mea este specialista in acest tip de torte si de la ea a invatat si sotul meu iar acum…si eu🙂. Anghinarea facuta in acest mod este foarte foarte gustoasa, as putea spune delicioasa. Este adevarat ca depinde si de gusturi insa si eu la inceput o evitam, aveam impresia ca este amara si nu are un gust decent veci pururi…evident ma inselam iar acum imi place foarte mult. Deci, hai sa trecem la reteta!

Ingrediente:

– 5-6 bucati de anghinare

– 1 sau 2 bucati de praz verde

– un catel de ustoroi

– 1/2 ceapa

– ulei extravirgin de masline

– branza rasa (parmigiano sau cascaval)

– sare

– pesmet

Dupa ce am pregatit anghinarea asa cum v-am aratat in acest post, am trecut la praz si l-am tait bucatele mici impreuna cu ustoroiul si ceapa. 

Am pus o lingura de ulei de masline, am adaugat la calit usturoiul cu ceapa si prazul si dupa circa 5/6 minute, am pus si anghinarea. Trebuie sa fie gatita in jur de 25 minute insa din cand in cand adaugati un pic de apa pentru ca sa nu sece si sa se arda in tigaie. 

Anghinarea este gata! Separat pregatiti 3 oua, branza rasa si un pic de ulei.

Adaugati-le in anghinare si amestecati cu o lingura pana ce totul se omogenizeaza. 

Incalziti cuptorul la 180°C si varsati toata compozitia intr-o tavita (tava daca faceti ptr mai  multe persoane)  si presarati deasupra un pic de pesmet si de branza. Lasati la cuptor timp de 30 minute. Gata, torta verde este gata!

Delicioasa si bogata in vitamine este perfecta pentru un antreu cald sau chiar pentru un fel intai, de ce nu?

Va doresc o seara placuta si pofta buna! 

5 thoughts on “Tort (verde) de anghinare…

  1. nu ma dau in vant dupa anghinare, insa reteta propusa arata excelent. Ori poza o pune in valoare, ori foamea mea din acest moment.:).
    Oricum cel putin de curiozitate o voi incerca. Multumesc pt inspiratie.
    Succes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s