Si iata si prima reteta, un clasic dealtfel :)


Am deschis acest blog exact astazi cand m-a luat raceala…insa voi incepe cu o reteta italiana destul de simpla si un clasic al bucatariei italiene.

Pasta sau spaghetti cu rosii (pentru 2 persoane)

– 250 gr. de paste/spaghetti

– usturoi

– ulei de masline

–  rosii taiate cubulet (sau rosii pelate in conserve in perioada iernii deoarece este indicata folosirea legumelor de sezon)

– busuioc proaspat

– parmigiano sau grana padano

Se ia o oala si se umple mai mult de jumatate (cam 3 sferturi) cu apa si se adauga sare groasa – este ok si fina insa recomand sarea groasa. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline, usturoiul taiat mic, se lasa 15 secunde pe foc pana se simte in bucatarie/camera/casa un parfum extraordinar de usturoi…hmmm ador acest parfum, de fapt ador usturoiul. Dupa cele 15-20 secunde – ATENTIE, usturoiul nu trebuie sa se arda-  se pun rosiile tocate marunt sau bucatele si se amesteca impreuna. Totul dureaza timp de 10/15 minutele , timp in care trebuie sa mai dati cu lingura din cand in cand  pana totul se amalgameaza si devine un sos delicios de rosii. Intre timp apa fierbe si voi puneti pastele. Uitati-va mereu la timpul de fierbere si mai puneti 3-4 minute de la voi la durata specificata pe pachet. Daca le vreti „al dente” atunci este ok timpul indicat in instructiuni. Dupa ce sunt gata pastele, turnati-le peste sosul de rosii si mai amestecati un pic – 1 minut. Nu uitati sa adaugati busuiocul verde proaspat dar nu taiat cu cutitul si tocat ci rupt pur si simplu cu mana. Se spune ca, daca este tocat cu un metal gen cutit, pierde din proprietati si oricum e mai simplu sa il rupeti pur si simplu si sa aruncati frunzele in paste – 2,3 doar pentru ca este puternic. La sfarsit, cand pastele sunt in farfurie, presarati deasupra parmigiano sau grana padano ras – incercati sa cumparati bucata de branza parmigiano si nu sa luati pliculete cu branza deja rasa.

Ce sa va spun? Buon appetito si astept intrebari daca aveti!!!

19 thoughts on “Si iata si prima reteta, un clasic dealtfel :)

  1. Pastele cu sos de rosii sunt preferatele mele(prefer pasta corta decat spaghetti)….sotul meu le face mult mai bune ca mine.Imi face placere sa le gatesc dar sa le si savurez atunci cand el le pregateste:))
    Astept alte retete mai ales cele ce se fac in zona unde esti tu.

  2. Dragut blogul. Asteptam noutati…am si eu cateva retete pe blogul meu…chiar ma gandeam sa fac paste zilele astea…poate pun in practica o reteta de-a ta. O sa pun blogul tau in blogroll-ul meu >:D<

    • Sa știi ca pasta cu roșii o fac foarte bine ca de altfel si carbonara sau tiramisu! Deci si eu fac câte ceva nu doar soțul meu :))… Si încă un secret al bucatariei italiene… Simplitate , „less îs always more”, acesta e principiul de baza! Si noi la fel suntem , încercăm sa nu încărcam retetele foarte mult pentru a lăsa gustul autentic si genuin sa comande :))). O seara buna îți doresc!

  3. Pingback: La multi ani Romania…la multi ani Delicii! | DELICII ITALIENE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s